Kuinka perustaa ja rahoittaa yritys: Opas: Perimmäinen opas

Sisällysluettelo

Yrityksen perustaminen

Yrityksen perustaminen voi olla pelottava tehtävä. On niin monia asioita, joita pitää miettiä – siitä, minkä tyyppisen yrityksen haluat perustaa, siihen, miten aiot rahoittaa sen. Tässä oppaassa käymme läpi yrityksen perustamisen ja rahoittamisen. Käsittelemme kaikkea oikean oikeudellisen rakenteen valinnasta oikean vakuutuksen hankkimiseen ja rahoituksen löytämiseen. Tämä opas on siis tarkoitettu sinulle, olitpa sitten vasta aloittamassa yritystoimintaa tai olit jo jonkin aikaa yrittäjänä ja etsit tapoja kasvaa!

Yksi ensimmäisistä asioista, jotka sinun on tehtävä yritystä perustettaessa, on oikean oikeudellisen rakenteen valitseminen. Tämä määrittää muun muassa verojen määrän, vastuun, jos jokin menee pieleen, ja sen, millaisia paperitöitä sinun on täytettävä. Yleisimmät yritysrakenteet Yhdistyneessä kuningaskunnassa ovat yksityisyrittäjä, osakeyhtiö ja henkilöyhtiö. Saat lisätietoja kustakin näistä muodoista verkkosivuiltamme.

Vakuutus

Kun olet päättänyt oikeudellisen rakenteen, sinun on hankittava perusvakuutus. Tämä suojaa sinua ja yritystäsi, jos jokin menee pieleen. Jos myyt esimerkiksi tuotteita tai palveluita, tarvitset vastuuvakuutuksen siltä varalta, että joku loukkaantuu tai hänen omaisuutensa vahingoittuu liiketoimintasi seurauksena. Sinun on myös vakuutettava kaikki tilat ja laitteet, joita käytät liiketoiminnassa.

Mikä on Yritysvakuutus?

Yritysvakuutus on jokaisen yrittäjän ehdoton edellytys. Vaikka on olemassa monia erilaisia kattavuuksia, on tärkeää valita oikeanlainen, joka suojaa yritystäsi taloudellisilta tappioilta, jotka johtuvat osittain tai kokonaan onnettomuuksista, kuten luonnonkatastrofeista ja työntekijöiden sairastumisesta, ja suojaa samalla sinua omistajana henkilökohtaisella vastuuvakuutuksella, jos jokin menee pieleen paikan päällä joko heidän paikassaan tai paikoissaan.

Rahoitus

Seuraava vaihe on löytää yrityksellesi sopiva rahoitus. Tämä riippuu siitä, millaista liiketoimintaa olet perustamassa, kuinka paljon rahaa tarvitset ja mitä omaisuutta sinulla on tarjota vakuudeksi. Yleisimmät rahoitusmuodot ovat pankkilainat, tilinylitykset, luottokortit ja laskurahoitus. Voit lukea lisää kustakin niistä verkkosivuiltamme.

Lue lisää yritysrahoituksesta täältä.

Markkinointi

Kun olet saanut oikeudellisen rakenteen kuntoon ja löytänyt oikean rahoituksen, on aika alkaa miettiä markkinointia! Markkinoinnissa on kyse siitä, että saat ihmiset kiinnostumaan tuotteistasi tai palveluistasi ja saat heidät ostamaan sinulta. On olemassa paljon eri tapoja markkinoida yritystäsi, verkkomainonnasta PR:ään ja tapahtumiin. Tärkeintä on löytää yrityksellesi sopiva yhdistelmä markkinointitoimia.

Siinäpä se – pikaopas yrityksen perustamiseen ja rahoitukseen! Jos tarvitset lisätietoja jostakin tässä blogikirjoituksessa käsitellystä aiheesta, käy verkkosivuillamme tai ota yhteyttä yhteen asiantuntijoistamme. Olemme täällä auttamassa sinua kaikissa vaiheissa!

Sijainti

Seuraava askel on oikean sijainnin löytäminen yrityksellesi. Tämä riippuu useista tekijöistä, kuten siitä, minkä tyyppistä liiketoimintaa harjoitat, mitä tuotteita tai palveluja tarjoat ja kuinka paljon jalankulkua odotat.

Yrityksen kirjanpito

Toinen menestyksekkään liiketoiminnan keskeinen osa on talouden hallinta. Tähän kuuluu tilinpäätösten laatiminen, kulujen ja tulojen seuranta sekä veroilmoitusten tekeminen. Voit lukea lisää yrityksen kirjanpidosta verkkosivuiltamme.

Henkilöstö- ja työlainsäädäntö

Jos aiot palkata henkilöstöä, sinun on tiedettävä muutamia asioita henkilöstö- ja työlainsäädännöstä. Näihin kuuluvat esimerkiksi vähimmäispalkat, työajat, työsopimukset sekä terveys ja turvallisuus. Lisätietoja henkilöstö- ja työlainsäädännöstä löydät verkkosivuiltamme.

Verkkosivut ja sosiaalinen media

Verkkosivut ja sosiaalinen media

Nykypäivän digitaalisessa maailmassa on tärkeää, että yritykselläsi on vahva verkkoläsnäolo. Tämä tarkoittaa ammattimaisia verkkosivustoja, jotka on optimoitu hakukoneita varten sekä aktiiviset sosiaalisen median tilit. Jos tarvitset apua verkkosivuston tai sosiaalisen median kanssa, tiimimme voi auttaa sinua.

Henkilökunnan palkkaaminen

Jos aiot palkata henkilöstöä, sinun on tiedettävä muutamia asioita henkilöstö- ja työlainsäädännöstä. Näitä ovat muun muassa vähimmäispalkat, työaika, työsopimukset sekä työterveys ja -turvallisuus.

Yhteenveto

Tässä blogikirjoituksessa käsittelemme joitakin keskeisiä asioita, jotka sinun on tehtävä, kun perustat yrityksen ja rahoitat sitä. Olemme myös antaneet linkkejä yksityiskohtaisempiin tietoihin verkkosivuillamme. Jos tarvitset apua missä tahansa yrityksen perustamiseen tai pyörittämiseen liittyvässä asiassa, ota meihin yhteyttä. Me autamme mielellämme!

Saatat pitää myös näistä